Двадесет година од смрти принцезе Диане

Поводом 20. годишњице од смрти принцезе Диане, Међународна кампања за забрану мина (International Campaign to Ban Landmines – ICBL) одаје почаст хиљадама активиста, деминера, владиних службеника и других чланова заједнице који сваки дан раде на уклањању мина и касетне муниције.

Принцеза Диана је 1997. године посјетила Босну и Херцеговину која је била дио њеног хуманитарног рада по којем је остала упамћена на глобалном нивоу. Прије двадесет година, принцеза Диана је водила кампању да скрене пажњу на стравичан и неселективан утицај мина. Током посјете, принцеза Диана помогла је да се у једном значајном тренутку за деминирање у БиХ свијет још једном осврне на чињеницу да постоји проблем мина у БиХ, али и на то да постоје људи који желе и знају да се носе са тим проблемом.
Босна и Херцеговина није велика земља, свака жртва мине је превише, те је потребно да сви радимо заједно на реализацији обећања које је принцеза Диана дала жртвама мина у БиХ и жртвама мина широм свијета, да завршимо посао и ослободимо БиХ и цијели свијет од мина до 2025. године.


Објављено

у

од

Ознаке: