“Бистро ампутирци“

Регионално удружење ампутираца Бијељина било је организатор петог Турнира у пецању удицом на пловак који је одржан 18. августа 2017. године на Швапским адама у Бијељини. Ријеч је о активности по пројекту одобреном од стране Градске управе Бијељина под називом “Бистро ампутирци“, а партнер на пројекту је СРД Риба Бијеаина.

Циљ овог турнира је ресоцијализација лица са инвалидитетом и посвећен је 1. августу – Међународном дану борбе против касетне муниције.

Борис Дамјановић из ГО РВИ Зворник истиче да је ово једно лијепо дружење ампутираца које се организује сваке године. “Прије свега, нама није толико до ловљења рибе колико до дружења, да размијенимо искуства и проблеме с којима се свакодневно сусрећемо и да савјетима те проблеме покушамо да ријешимо. Ово је једно изузетно лијепо дружење ампутираца са ове наше регије“, каже Дамјановић.

Турниром у пецању удицом на пловак, обиљежава се и Међународни дан борбе против кастене муниције, као вид рехабилитације у природи чланова удружења КОЛОСИ који су настрадали од касетне муниције. Милорад Јовић, секретар удружења КОЛОСИ Бијељина се нада да ће се они кроз ово такмичење у спортском риболову осјећати боље.

На турниру су учествовали ампутирци из Брчко Дистрикта, Зворника и Бијељине, те су освојени следећи резултати:

  1. Прво мјесто освојили су ампутирци Брчко Дистрикт,
  2. Друго мјесто ампутирци Бијељина 1
  3. Треће мјесто ампутирци Бијељина 2.

Пехаре, медаље, дипломе и захвалнице додијелили су у име Градске управе Бијељина Милан Лазић и предсједник Регионалног удружеља ампутираца Бијељина Гојко Шурбат.

Након такмичења риболовци су се дружили са гостима и званицама. Многобројне медијске куће пратиле су турнир и пренијеле дио атмосфере са истог.

Бистро до идуће године!


Објављено

у

од

Ознаке: