Школе за младе лидере и активисте у покрету особа са инвалидитетом у Босни и Херцеговини

Школа за младе лидере и активисте у покрету особа са инвалидитетом у Босни и Херцеговини одржаће се од 05. – 07. јула 2017. године у Хотел „Пахуљица, Влашић. Школа се реализује у оквиру пројекта „Грађење јединственог гласа за права особа са инвалидитетом у Босни и Херцеговини и региону Балкана“, а који се реализује у партнерству Информативни центар за особе са инвалидитетом „Лотос“ и центра за самостални живот „Тхресхолд“ из Хелсинкија – Финска, а који је подржан у оквиру програма Финске владе за међународну развојну сарадњу.

Ово је изузетна прилика да се младе особе, потенцијални будући лидери и активисти у покрету особа са инвалидитетом међусобно упознају, усвоје нова знања и вјештине које ће им омогућити активније учествовање у раду организација особа са инвалидитетом и заговарању права и инклузије особа са инвалидитетом у БХ друштво, те да размијене искуства са искусним и дугогодишњим лидерима и борцима за права особа са инвалидитетом у Босни и Херцеговини.Осим што ће Школа бити прилика за размијену искуства и усвојању нових знања, школа ће омогућити успостављање нових контаката и видова сарадње и иницирање нових активности особа на којима почива будућност покрета особа са инвалидитетом у нашој земљи.

Водитељи школе ће бити: Зумрета Галијашевић, Фикрет Зуко и Сувад Захировић.

За све додатне информације контактирати Информативни центар за особе са инвалидитетом “Лотос“, Тузла http://www.ic-lotos.org.ba/


Објављено

у

од

Ознаке: