MyRight конференција 2017

MyRight у сарадњи са пет коалиција организација особа с инвалидитетом из Бијељине, Добоја, Мостара, Сарајева и Тузле организује конференцију под називом „Допринос особа с инвалидитетом инклузији у Босни и Херцеговини“ која ће се одржати 23. и 24. јуна 2017. године у хотелу „Терме” на Илиџи у Сарајеву.

Циљ конференције је представљање остварених резултата процеса заговарања за инклузију особа с инвалидитетом у здравству и имплементацију УН Конвенције о правима особа с инвалидитетом у Босни и Херцеговини. На конференцији ће учествовати представници невладиног и владиног сектора који су, као сарадници коалиција организација особа с инвалидитетом, допринијели позитивним помацима на пољу поштовања људских права особа с инвалидитетом у Босни и Херцеговини.

Специјални гост другог дана конференције ће бити члан УН Комитета за права особа с инвалидитетом, бивши извјестилац овог Комитета за Босну и Херцеговину, Laszlo Lovaszy.

Конференција „Допринос особа с инвалидитетом инклузији у Босни и Херцеговини“ се организује у склопу пројекта „Конкретна инклузија особа с инвалидитетом у здравству у Босни и Херцеговини и имплементација УН Конвенције о правима особа с инвалидитетом у Босни и Херцеговини“. Овај пројект су реализовале коалиције организација особа с инвалидитетом из регије Бијељине, Добоја, Мостара, Сарајева, и Тузле које су од 2010. године дио програма јачања капацитета особа с инвалидитетом и њихових организација које у Босни и Хецеговини спроводи MyRight.

Извор: www.myright.ba


Објављено

у

од

Ознаке: