Ратни војни инвалиди добијаће новчана средства за ортопедска помагала

Након што су ратни војни инвалиди данас вратили ортопедска медисицнкса помагала испрег зграде Фонда здравственог осигурања Републике Српске, министар рада и борачко – инвалидске заштите, Миленко Савановић, рекао је да ће ратни војни инвалиди добијати новац за набавку ортопедских помагала, као и да је циљ да та помагала буду што квалитетнија.

“Ратни војни инвалиди Републике Српске добијаће новац за набавку ортопедских помагала у њиховој вриједности од ресорног министарства умјесто посредством Фонда здравственог осигурања како је то раније рађено“, рекао је министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић.

Савановић је након састанка са ратним војним инвалидима, данас у Банјалуци, нагласио да ће ратни војни инвалиди добијати новац за набавку ортопедских помагала, као и да је циљ да та помагала буду што квалитетнија. Најавио је да ће Министарство рада и борачко инвалидске заштите, Министарство здравлја и социјалне заштите и Фонд здравственог осигурања Републике Српске координисано радити како би што је могуће брже упутили у процедуру измјене чланова закона који ово дефинишу.

Директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Дејан Кустурић, рекао је да ће Фонд здравственог осигурања Републике Српске у наредних мјесец дана измијенити Правилник о бањском лијечењу, како би она права која имају ратни војни инвалиди приоритетно била ријешена.

„Захтјеви ратних војних инвалида су оправдани, али се неке ствари не могу ријешти без динамике, рокова, спровођења измјена закона“, додао је Кустурић.

У згради Фонда здравственог осигурања Републике Српске, данас је одржан састанак министра Савановића, министра здравља и социјалне заштите Драгана Богданића и директора Фонда Дејана Кустурића са представницима ратнох војних инвалида. Ратни војни инвалиди и ампутирци данас су испред Фонда здравственог осигурања Републике Српске вратили ортопедска и медицинска средства.

Извор: www.rtrs.tv


Објављено

у

од

Ознаке: