Одржана јавна дебата на тему “Минимум социјалне сигурности и једнаке могућности“

Фондација за социјално укључивање у Босни и Херцеговини (ФСУ у БиХ) и Иницијатива за бољу и хуманију инклузију (ИБХИ) су, у оквиру пројекта Програм одрживости цивилног друштва, за сектор људска права – маргинализоване групе, 14. јуна 2017. у Бањој Луци организовали јавну дебату на тему „Минимум социјалне сигурности и једнаке могућности“.

„Зар мислиш да си далеко од маргине и да ћеш тамо остати цијели живот?“

Ово је мото кампање јавног заговарања „Успостављање минимума социјалне сигурности и једнаке могућности“ коју проводи Коалиција маргинализованих група у БиХ „КОМА“, а која има за циљ показати да сваком човјеку треба да буде обезбијеђен минимум социјалне сигурности који му је потребан за достојанствен живот. Кампања заговара рјешења која промовишу унапређење јавних политика што ће резултирати бољим остваривањем социјалних људских права, те бољим циљањем потреба маргинализованих група и праведнијом расподјелом накнада у оквиру социјалне политике.

Медијима и учесницима обратили су се Бранка Сладојевић, помоћница министра здравља и социјалне заштите РС; Жељко Волаш, предсједник Организације ампутираца УДАС РС и Жарко Папић, директор Иницијативе за бољу и хуманију инклузију.


Објављено

у

од

Ознаке: