Основан први скијашки клуб за особе са инвалидитетом у Републици Српској

Скијашки клуб за особе са инвалидитетом „Романија“, основана је на Палама. Ријеч је о првом клубу такве врсте у Републици Српској. Оснивач клуба је Јовица Горета, цивилна жртва рата, који је настрадао 2000. године као деминер на Јахорини.

Клуб „Романија“ има визију да 2019. године, на Јахорини, направи такмичење за особе са инвалидитетом на којем ће моћи учествовати дјеца, а и сви остали људи који изразе жељу да се учлане у овај новоосновани клуб.

На приједлог Срђана Јеремића,предсједника Удружења ампутираца Источно Сарајево, који је уједно и један од оснивача и такмичар, те почасни члан клуба, Јовица је добио позив од Параолимпијског комитета БиХ да оде на Параолимпијаду у Јужну Кореју, која ће се одржати 2018. године.

„На састанку са Османом Хамдићем, секретаром Параоломпијког комитета БиХ сам добио приједлог да оснујем Скијашки клуб за особе за инвалидитетом у РС. На тај начин бисмо направили кровни Олимпијски савез БиХ, а од Параоломпијског комитета смо добили обећање да ће нам финансијски помоћи да одемо на Олимпијаду, у Јужну Кореју, која се одржава сљедеће године“, изјавио је Јовица Горета.

Клуб ће се обратити Влади Републике Српске, Граду Источно Сарајево, као и општинама у нади да ће имати слуха за њихов проблем.

„Опрема за скијање је јако скупа. Само један пар скија кошта око 1000 КМ. Ски рентали са Јахорине су нам обећали изаћи у сусрет за скије и опрему, уколико некоме од наших чланова затреба. Такође, захвалио бих се Ски центру „Равна планина“, као и ОЦ „Јахорина“ који ће нам уступати своје стазе за тренинге и такмичења“, додаје Горета.

Ускоро ће бити направљена фејсбук страница Ски клуба за особе са инвалидитетом „Романија“, на коју ће се моћи јавити сви људи који желе да буду чланови овог клуба, а до тада се могу јавити и на број телефона 066 721 558.

Извор: www.katera.news


Објављено

у

од

Ознаке: