Autoportreti

Изложба под називом “Аутопортрети“ умјетнице Марије Добријевић из Приједора, биће представљена у уторак, 16. маја 2017. године са почетком у 19:00 часова у Културном центру УДАС Бањалука.

Ријеч је о трећој самосталној изложби у оквиру излагачких активности Културног центра УДАС за 2017. годину у оквиру којих је Умјетнички савјет, на основу јавног конкурса за избор самосталних изложби умјетника/ца са и без инвалидитета, одабрао радове умјетнице Марије Добријевић за представљање у КЦ УДАС. У оквиру излагачких активности за 2017. годину у центру, у периоду од марта до августа биће представљено укупно 5 (пет) самосталних изложби умјетничких радова умјетника/ца са и без инвалидитета из Босне и Херцеговине и Србије.

Биографија:
Рођена 08.06.1989. године у Приједору. Завршила је Гимназију у Приједору 2007. године и исте године уписала је Академију умјетности у Бањој Луци, ликовни одсјек, смјер сликарство. За вријеме студирања излагала једном самостално и више пута колективно, учествовала на више ликовних колонија. 2011. године. Добила је награду Академије умјетности Бања Лука за најбољи рад из наставног предмета Сликање. Дипломирала 2011. године у класи професора Весе Совиља. Тренутно апсолвент мастер студија Академије умјетности Бања Лука.

Награде:
Награда Академије умјетности Бања Лука за најбољи ликовни рад из наставног предмета Сликање 2011. године.

Учествовала је на многобројним ликовним колонијама и колективним изложбама и БиХ и Региону.

Изложба ће бити отворена до 31. маја 2017. године и може се погледати радним даном и суботом од 09.00 до 15.00 часова.

Добродошли!


Објављено

у

од

Ознаке: