Конкурс за фестивал “УХВАТИ ФИЛМ“

Хуманитарна оргнизација „Партнер“ из Бања Луке и Креативно афирмативна организација „Парнас“ из Новог Сада (КАО „Парнас“) потписале су Споразум о сарадњи којим су удружени Филмски фестивал о особама са инвалидитетом, који се одржава од 2011. године у Бањалуци и Међународни филмски фестивал „Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм“ који се одржава од 2003. године у Новом Саду, а од 2011. године и у Ријеци. Ова три фестивала постали су јединствен фестивал под називом „УХВАТИ ФИЛМ“.

Организације потписнице имају исте циљеве и идеје које иду у смјеру промовисања једнакости, људских права и омогућавања слободе изражавања различитих културолошких и друштвено маргиналних афинитета и њиховог међусобног дијалога. Фестивал „Ухвати филм“ је усмјерен на ширу јавност, јер нам је циљ да нас друштво прихвати као своје равноправне чланове. Желимо да афирмишемо идеју о фестивалу филмова о особама са инвалидитетом чији су аутори особе са инвалидитетом а самим тим и мијењамо свијест.
Филмски фестивал „Ухвати филм“ обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности, као и пратеће програме. Битан дио фестивала представља и Филмски караван који обухвата: гостовања, промоцију фестивала и постпродукцију. Фестивал је међународног карактера и реализује се у Новом Саду у Бањој Луци и Ријеци са циљем информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промјене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумијевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота. Битан сегмент фестивала је подршка филмским редитељима\кама, сценаристима\кињама и глумцима који су особе са инвалидитетом да промовишу своје радове и достигнућа, те да препознају сопствене потенцијале, као и утицај на медије ради адекватнијег и политички коректнијег праћења активности и дешавања у којима учествују особе са инвалидитетом.

Услови конкурса:
1.Тема: Инвалидност
2.Трајање: до 30 минута
3.Најмање ДВД квалитет
4.Да имају титл на српском\хрватском\босанском односно на енглеском језику

Филмови се могу доставити поштом (2 копије филма) или путем интернета (Фестхоме или Цлицкфорфестивалс, Филмфрееwаy, Yоутубе, Wетрансфер, Вимео…). Уз филм\ове обавезно на е-маил ухватифилм@гмаил.цом доставити и:

  1. попуњен пријавни формулар
  2. биографију аутора
  3. 2 фотографије из филма
  4. дијалог листа у срт формату

За све детаље у вези конкурса и фестивала можете контактирати путем маилове: uhvatifilm@gmail.com i uhvatifilm.bih@gmail.com а можете посјетити и сајт Фестивала: http://bih.uhvatifilm.org и Facebook страницу „Uhvati FILM – BiH“ на којима редовно објављујемо новости везане за Фестивал.

Конкурс за овогодишњи фестивал „Ухвати филм“ је отворен до 15.06.2017. године.


Објављено

у

од

Ознаке: