Конкурс за новинарску награду “Срђан Алексић“

Мрежа за изградњу мира расписује КОНКУРС за новинарску награду “Срђан Алексић“ за професионално извјештавање о маргинализованим групама у континуитету и за развој друштвено одговорног новинарства. Рок за пријаву је 31. август 2017. године. Новинарска награда Срђан Алексић се ове године додјељује у оквиру УСАИД-овог пројекта ПРО-Будућност.

На конкурсу могу учествовати организације цивилног друштва из Босне и Херцеговине, као и Радне групе које дјелују у оквиру ПРО-Будућност пројекта, које пошаљу приједлоге емисија, медија или новинарки/новинара, који професионално и у континуитету извјештавају о маргинализованим групама у нашем друштву и тиме доприносе рјешавању проблема ових друштвених група у пракси и развоју друштвено одговорног новинарства.

Приједлог треба да садржи:

  1. образложење организације која шаље приједлог (до једне странице А4)
  2. најмање двије снимљене емисије или најмање два објављена текста/прилога новинара/новинарке које организација кандидује за новинарску награду „Срђан Алексић“ који нису старији од годину дана
  3. обавезна и електронска форма пријаве

Новинарска награда Срђан Алексић ће се додијелити 21. септембра 2017. године на Међународни дан мира.

Позивамо све невладине организације у Босни и Херцеговини, посебно оне које представљају маргинализоване групе или са баве заштитом и промоцијом права маргинализованих и рањивих група да се и на овај начин укључе у праћење медија и пошаљу своје приједлоге у циљу награђивања оних новинарки и новинара или емисија које на професионалан начин и у континуитету извјештавају о социјално искљученим групама и који својим извјештавањем битно утичу на промјену ставова и подизање свијести јавности о основним људским правима, подстичући релевантне институције да системски рјешавају проблеме маргинализованих група у нашем друштву.

Пријаве можете слати на адресу: Хелсиншки парламент грађана Бањалука, Мише Ступара 68, 78.000 Бањалука или на е-маил: nagrada@hcabl.org

Извор: www.hcabl.org


Објављено

у

од

Ознаке: