Конференција за медије на тему „Анализа потреба, права и положаја особа са инвалидитетом (ОСИ) у БиХ“

Конференција за медије на тему „Анализа потреба, права и положаја особа са инвалидитетом (ОСИ) у БиХ“ одржаће се 5. априла 2017. године са почетком у 10:30 часова у просторијама Организацији ампутираца УДАС РС, улица Симе Миљуша бр.2. Бањалука.

Конференција за медије поводом одржавања Округлог стола „Анализа потреба, права и положаја особа са инвалидитетом у Босни и Херцеговини“ има за циљ да јавности презентује документ „Анализа потреба, права и положаја особа са инвалидитетом (ОСИ) у БиХ“ у чијој су припреми активно учествовале особе са инвалидитетом, удружења особа са инвалидитетом, привредна друштва која запошљавају особе са инвалидитетом, као и особе са инвалидитетом које се самозапошљавају те појединци, а коју је Фондација за социјално укључивање у БиХ урадила у периоду новембар 2016. – фебруар 2017. у сарадњи са академском заједницом и ентитетским Фондовима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом (ФБиХ и РС).

Сам документ садржи истраживања ставова лица са инвалидитетом о системским мјерама подршке у БиХ, анализу активних и пасивних мјера системске подршке лицима са инвалидитетом у Републици Српској као и анализу активних и пасивних мјера системске подршке лицима са инвалидитетом у Федерацији Босне и Херцеговине. Поред тога, вјеродостојност документа потврђује листа релевантних учесника, особа са инвалидитетом, удружења особа са инвалидитетом, привредних друштава која запошљавају особе са инвалидитетом као и особа са инвалидитетом које се самозапошљавају.

Учеснике ће у уводном говору поздравити и са материјом упознати Ранка Нинковић-Папић, директорица ФСУ у БиХ. Истраживање Анализа потреба, права и положаја особа са инвалидитетом у БиХ, са освртом на РС – представит ће др. Љубо Лепир, а анализу потреба, права и положаја особа са инвалидитетом у ФБиХ мр. Нерин Диздар. О улози Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање ОСИ ФБиХ и промовисање мјера подршке особама са инвалидитетом говорит ће Сабина Чано, док ће о улози Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида РС и промовисање мјера подршке инвалидним лицима говорити Сандра Тркуља.

У наставку можете преузети цјелокупан Позив за конференцију за медије Press konferencija – Okrugli sto 5 4.pdf


Објављено

у

од

Ознаке: