Пчеларство може бити важан фактор у оснаживању породице

Никола Поповић, пчелар из Лакташа. Своја искуства о пчеларству којим се бави већ седам година и које му помаже у оснаживању, опоравку и рехабилитацији подијелио је са нама.

“У почетку, пчеларство је за мене био само хоби. Касније сам видио да ја то могу да радим, да ми мој инвалидитет не предствља проблем и да се могу бавити пчеларством. Иначе, бавим се већ седам година пчеларством и након оволико година могу рећи да је печларство за мене представља много тога. Пчеларство је за мене једна врста терапије, психосоцијалне терапије, једна врста опуштања од свакодневнице, убрзаног темпа живота. У пчеласртво су укључени и чланови моје породице који ми свакодневно помажу . Пчеларство је важно и може бити важан фактор у оснаживању породице, може поправити кућни буџет. Свим особама са инвалидитетом, жртвама мина, поручио бих да је ово лијепо занимање и да није тешко.“

Никола Поповић је жртва мине, члан је Удружења пчелара са инвалидитетом и жена “ПЧЕЛИЦА“. Удружење је настало у оквиру пројекта “Пчеларство као алат у оснаживању жртава мина у БиХ“ којег реализују Организација УДАС, ИТФ Словенија и Пчеларска академија Словеније.


Објављено

у

од

Ознаке: