Састанак Интерресорног радног тијела за подршку лицима са инвалидитетом

Поводом обиљежавања 03. децембра, Међународног дана лица са инвалидитетом данас је у Административном центру Владе Републике Српске одржан састанак Интерресорног радног тијела за подршку лицима са инвалидитетом. Сусрет са представницима организација особа са инвалидитетом Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске организује сваке године почетком децембра, када се сагледавају остварени заједнички резултати у протеклој години, као и планови за наредну годину.

Током састанка разговарано је о свим питањима од значаја за функционисање система социјалне заштите у Републици Српској, а саговорници су се усагласили да ће се све одлуке и убудуће доносити уз континуирану сарадњу и сагласност. Посебно је било ријечи о реализацији Стратегије за унапређење друштвеног положаја лица са инвалидитетом у Републици Српској до 2026. године.

На састанку је разговарано о помоћи и интеграцији жртава мина.

Интерресорно радно тијело Владе Републике Српске за подршку лицима са инвалидитетом окупља 17 чланова. Задаци Интерресорног радног тијела Владе Републике Српске, које окупља представнике четири министарства у Влади Републике Српске, као и чланове савеза и удружења за заштиту права лица са инвалидитетом јесте промовисање права ових особа, активно учествовање у изради, доношењу, мониторингу и реализацији стратешких докумената. Чланови овог тијела имају и задатак да дају препоруке, мишљења и сугестије на законска и подзаконска документа која се односе на остваривање права лица са инвалидитетом. Такође, дају препоруке и сугестије о конкретним мјерама и рјешењима за заштиту права интереса лица са инвалидитетом.


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *