Obezbijeđena podrška za 20 korisnika u ekonomskom i psiho – socijalnom osnaživanju

U okviru projekta ”Unapređenje kvaliteta života lica sa invaliditetom” obezbijeđena je podrška za ukupno 20 korisnika, lica sa invaliditetom iz 11 gradova/opština u Republici Srpskoj. Projekat je ralizovan u partnerstvu sa regionalnim udruženjima amputiraca Doboj, Bijeljina, Trebinje, Gradiška, Banja Luka i Istočno Sarajevo.

Projekat je imao za cilj da kroz programe ekonomskog i psiho-socijalnog osnaživanja zadovolji potrebe lica sa invaliditetom i unaprijedi uslove života socijalno ugroženih lica i lica sa invaliditetom.

U okviru projekta obezbijeđena je ekonomska podrška putem nabavke opreme mašina i alata u poljoprivredi, zatim nabavke materijala i opreme za sanaciju dijela stambenih objekata korisnika, te dodjelom higijenskih i prehrambenih paketa za socijalno ugrožene korisnike.

Projekat je realizovan na osnovu raspodijele sredstava od igara na sreću za 2023. godinu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštitu za 2023. godini.

Zahvaljujemo se regionalnim udruženjima amputiraca u Republici Srpskoj na podršci, radu na terenu i identifikovanju potreba korisnika za podršku, kao i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite na razumijevanju potreba lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *