Креирана веб страница HAWKING пројекта

Пројекат HAWKING је један од новодобрених пројеката изградње капацитета у високом образовању који се координира од стране Универзитета Црне Горе. Земље учеснице у пројекту су Албанија, Босна и Херцеговина, Турска, Србија, Кипар, Словенија и Португал. Хањкинг  пројекат се финансира из ЕРАСМУС+ програма за Изградњу капацитета високошколских устанвоа.

Циљ пројекта је побољшање подршке особама са инвалидитетом у приступу високом образовању, посебно на Западном Балкану.

Циљна група пројекта су студенти са физичким или менталним инвалидитетом, фокусирајући се на оне који се суочавају са препрекама у наставку образовања упркос својим способностима и талентима.

Пројекат HAWKING премошћује дигитални јаз пружањем е-приступачности, дигиталних унапређења и оптимизације постојећих и стварањем нових структура подршке и услуга на универзитетском нивоу. Модернизација метода и алата за подучавање и учење подржава различите потребе студената у дигиталном окружењу. Пројекат успоставља механизме за правичну дигиталну транзицију из средњег у високо образовање. Такође, унапређује институционално и инфраструктурно окружење на партнерским високошколским установама и побољшава методологију подучавања. На овај начин премошћује дигиталне празнине у образовању и пружању подршке студентима.

Да би омогућио свеобухватан утицај, HAWKING циља активно укључивање образовних менаџера, наставног и ненаставног особља, студената и родитеља.

Партнери на пројекту су:  Универзитет Адриатик, Црна Гора; Универзитет у Тузли, Б&Х; Универзитет у Бијељини, Б&Х; Универзитет у Источном Сарајеву, Б&Х; Универзитет у Валони, Албанија; Универзитет Корча, Албанија; Универзитет Нецметтин Ербакан, Турска; Висока школа за обуку наставника и пословне информатике – Сирмијум, Србија; Њестерн Балканс Институте, Србија; Организација ампутираца/УДАС, Б&Х; Педагошки центар Црне Горе; Универзитет у Никозији, Кипар; Универзитет у Марибору, Словенија; Универзитет Мадеира, Португал.

Све информације у вези пројекта доступне су на веб страници

Запратите HAWKING пројекат и на профилима друштвених мрежа

Facebook: Hawking Erasmus  

Instagram: hawking_2024

LinkedIn:  HAWKING (ERASMUS) Digital Transformation for SWD

#HAWKING


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *