Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
04
Mar
2020

Церемонија додјеле награда и изложба фотографија “Дај нам мотив - детектуј баријеру кроз објектив”

У склопу кампање ''Сва лица приступачности'' одржат ће се церемонија додјеле награда фото конкурса ''Дај нам мотив - детектуј баријеру кроз објектив'' у петак, 6. марта 2020. године у 12:30 часова у ЕУ Инфо центру, улица Скендерија бр. 3а, Сарајево. Догађај ће окупити многобројна удружења и појединце која се баве и помажу особама са инвалидитетом, с циљем промјене перцепције грађана о особама с инвалидитетом и начин опхођења с њима.

Циљ фото конкурса, као и саме кампање је био да се детектују разни облици баријера с којима се сви ми свакодневно суочавамо, јер све што је добро за особе с инвалидитетом, добро је и за остале грађане. На конкурс је пристигао велики број фотографија, а коначни побједници су добијени збиром „лајкова“на друштвеним мрежама и бодова оцијењених од стране стручног жирија. Најбоље фотографије су послале Александра Стошић и Милијана Бојић. Другопласирана је фотографија Адне Мемић, док је на трећем мјесту фотографија Џане Хоџић. Награђеним ауторима/ицама за најбоље фотографије биће додијељене награде.

Присутнима ће се обратити Гианлуца Ваннини, шеф Оперативног сектора за друштвени развој, цивилно друштво и прекограничну сарадњу при Делегацији ЕУ у БиХ, Жељко Волаш, предсједник Организације ампутираца УДАС и Тања Мандић Ђокић, пројект консултантица и активисткиња унутар покрета особа са инвалидитетом.

Поред додјеле награда ауторима за најбоље фотографије, у ЕУ Инфо центру биће представљена и фото изложба осталих фотографија које су ушле у ужи избор, а које на јединствен начин приказују баријере и препреке са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.

Кампања ''Сва лица приступачности'' реализује се у оквиру пројекта ''Заједнице различитих, али равноправних грађана'' који финансира Европска унија, а реализују Организација ампутираца УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана ''Нешто Више'' Сарајево.