Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
03
Apr
2019

Изложба ликовних радова ''Говоримо о способностима''

Поводом обиљежавања 4. априла Међународног дана борбе против мина, невладина организација Wорлд Висион у партнерству са Организацијом ампутираца УДАС представиће изложбу ликовних радова умјетника/ца са и без инвалидитета насталих у оквиру ликовне колоније под слоганом ‘’Говоримо о спососбностима’’. Изложба радова биће представљена 5. априла (петак) у парку Петар Кочић, Бања Лука у термину од 10:00 до 14:00 часова.

Изложба представља умјетничке радове 20 умјетника са и без инвалидитета насталих на ликовној колонији "Говоримо о способностима!”, која је августу 2018. године организована у Бања Луци. Слоган "Говоримо о способностима!” - Умјетници са инвалидитетом сликају за БиХ без мина, баријера и жртава – комуницира кључне поруке догађаја. Прије свега се то односи на потребу да се осигура безбједно (без мина) окружење, које је приступачно (без баријера) преживјелим од мина и другим особама са инвалидитетом. Такође указује на потребу да се, не само, спријече нови мински инциденти са људским жртвама (без жртава), већ да се оснаже жртве мина и друге особе са инвалидитетом, како би остварили своја права и развили потенцијале те учествовали у развоју својих заједница као потпуно интегрисани грађани.

Умјетнички радови настали у оквиру лликовне колоније представљају дио активности у оквиру пројекта ''Интегрисана социо – економска подршка жртвама мина у БиХ'' којег реализује World Vision у партнерству са Организацијом ампутираца УДАС, а финансира Европска унија. Пројект је замишљен као двогодишњи процес социо-економског оснаживања жртава мина у 11 минама угрожених општина (Чајниче, Зворник, Станари, Добој, Коњиц, Травник, Доњи Вакуф, Лукавац, Велика Кладуша, Бихаћ и Босанска Крупа) у БиХ кроз интрегрисан приступ, с циљем побољшања њиховог економског статуса, квалитетнијег приступа одговарајућим рехабилитацијским услугама у заједници и подизања.

У случају кише, изложба ће бити представљена у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. Бања Лука.

Добродошли!