Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
30
Mar
2018

Колективна изложба ''Различитост нас повезује''

Поводом обиљежавања 4. априла Међународног дана борбе против мина, у Културном центру УДАС Бања Лука, биће отворена колективна изложба под називом ''Различитост нас повезује''. Изложба ће бити представљена у сриједу, 4. априла 2018. године у 19:00 сати.

На изложби ће бити представљени умјетнички радови (цртежи, слике, графике и скулптуре) који су настали на шестодневној ликовној колонији ''Различитост нас повезује'' која је одржана 24. – 30.10.2017. године у Бањи Врућица у Теслићу. На колонији је учествовало укупно 17 умјетника/ца са и без инвалидитета, жртава мина из Босне и Херцеговине и Србије.

Ликовна колонија је била дефинисана на начин да су учесници колоније, сваки дан, слатли поруке у јавност с циљем позивања на одговорност појединца и локалне заједнице да преузму одговорност према лицима са инвалидитетом, жртвама мина, посебно према дјеци са инвалидитетом, особама са интелектуалним болестима, као и другим социјално угроженим категоријама. Ријеч је о јединственој ликовној колонији која је представљала спој двије ликовне колоније, и то Ликовне колоније ‘’Балкана’’ и Ликовне колоније ‘’Бања Врућица’’.

Организатор ликовне колоније била је Организација УДАС у партнерству са Здравствено туристичким центром Бања Врућица Теслић.

Колективна изложба ''Различитост нас повезује'' биће отворена до 10.04.2018. године и доступна је за посјетиоце радним даном од 09:00 до 15:00 сати.

Добродошли!