Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
20
Jun
2019

Nagrade najboljim studentima

Svečano otvaranje 18. godišnje izložbe radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci održano je juče, 19.06.2019. godine u 20.00 časova u Univerzitetskom gradu, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1a Banja Luka. Na izložbi su predstavljeni radovi studenata od prve do četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, Banja Luka u sklopu završne kolektivne izložbe studenata Studijskog programa Likovne umjetnosti, Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u akademskoj 2018/19 godini dodjelio je dvije nagrade i to:

  1. Danijeli Mihić, studentkinji 3. godine, smjer Slikarstvo. Nagrada se sastoji od dodjeljivanja termina za samostalnu izložbu u sklopu redovnog izlagačkog programa za 2020. godinu u Kulturnom centru UDAS Banja Luka

  2. Milani Kosanović, studentkinji 3. godine, smjer Grafika. Nagrada se sastoji od dodjeljivanja termina za samostalnu izložbu u sklopu manifestacije „Jesen grafike“ za 2019. godinu u Kulturnom centru UDAS Banja Luka.

Inače, ova izložba je jedan od najvažnijih umjetničkih događaja koje tradicionalno organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, i to je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide radovi studenata slikarstva, grafike, grafičkog dizajna i intermedijalnih umjetnosti, a najbolji od njih budu i nagrađeni.