Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
28
Nov
2017

Подршка Регионалног удружења ампутираца Бијељина

Чланова Регионалног удружења ампутираца Бијељина одржали су састанак дана 24. новембра 2017. године. Тема састанка односила се на питање ортопедских медицинских средстава за ратне војне инвалидте, односно остваривање новчаног права на ортопедска помагла.

На састанку чланови удружења су подржали активности и постигнут резултат којег је водила Организација ампутираца УДАС Републике Срспке са Владом Републике Српске. Подржан је постигнут договор са Владом Републике Српске по којем ће ратни војни инвалиди, ампутирци од 2018. године добијати новчана средства за своја помагала и на тај начин сами бирати ортопедску радњу која ће им израђивати потребно ортопедско помагало. Такође, ово ће омогућити да се пруже једнаке могућности и право на лични избор корисника ортопедских помагала.

На састанку је наглашено да су ампутирци задовољни постигнутим договором између Владе Републике Српске и Организације ампутираца УДАС РС, Одбор РВИ Републике Српске и Удружења РВИ ''Сланкаменци'' по питању остваривања новчаног права на ортопедска медицинска средства.