Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
05
Mar
2020

Презентација анализе “Приступ жена са инвалидитетом у БиХ сексуалном и репродуктивном здрављу и планирању родитељства''

Презентација анализе ''Приступ жена са инвалидитетом у БиХ сексуалном и репродуктивном здрављу и планирању родитељства'' биће представљена у склопу догађаја Доручак с новинарима у суботу, 07.03.2020. године у 11:00 сати у SmartOffice Coworking (Симе Шолаје 1а), Бања Лука.

Подаци до којих се дошло говоре о незадовољавајућој приступачности здравствених установа особама са инвалидитетом, као и недовољној едукованости медицинског особља за рад са особама са инвалидитетом. О томе ће говорити једне од ауторица студије Јована Џевер и Јадранка Ружичић, а биће присутна и једна од интервјуисаних жена које су се оствариле као мајке.

Доручак с новинарима је активности у склопу пројекта Заједнице различитих, али равноправних грађана“, који реализује Организација ампутираца „УДАС“, у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана ”Нешто Више” Сарајево, који има за циљ постићи већи ниво укључености организација цивилног друштва у процес Европских интеграција, фокусирајући се на повећање социјалне укључености и недискриминацију особа са инвалидитетом.