Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
02
Mar
2018

Регионално удружење ампутираца Бијељина започело пројекат запошљавања и самозапошљавања лица са инвалидитетом

Регионално удружење ампутираца Бијељина и Хуманитарно удружење жена ''Арта'', уз подршку Градске управе Града Бијељина, започело је са реализацијом пројекта ''И поред тешкоћа могу да зарадим'' у оквиру којег је јуче одржана прва радионица намијењан запошљавању и самозапошљавању лица са инвалидитетом.

Циљ пројекта је унапређење едукативног и креативног садржаја за дјецу и младе у локалној заједници, те допринос остваривању њихових права на рад и равноправност.

Милорад Јовић из Регионалног удружења ампутираца истакао је да је један од циљева пројекта оснаживање чланова Хуманитарног удружења жена "Арта" за бављење малим бизнисом. "Биће одржане три радионице у оквиру пројекта, а осим обука о покретању малог бизниса, говорићемо о томе како они који већ имају бизнис могу да га прошире", нагласио је Јовић.

Шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције у Градској управи Бијељина Анкица Тодоровић каже да је Бијељина једна од 10 локалних заједница у БиХ којима је прихваћена апликација за овај пројекат. "На подручју града имамо шест одобрених пројеката, а данас смо на почетку реализације једног од њих. Укупна вриједност свих шест пројеката одобрених за Бијељину је 190.000 КМ, при чему град учествује са 30 одсто. Остала средства финансира ЕУ посредством УНДП-а", додала је Тодоровићева.

Радионице се одржавају у оквиру Регионалног програма за демократију ЕУ и УНДП-а.

Извор: www.ntvarena.com