Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
25
Oct
2019

Сарајево: ''Сва лица приступачности''

У склопу кампање приступачности за лица са инвалидитетом под називом ''Сва лица приступачности'' у оквиру пројекта ''Заједнице различитих, али равноправних грађана'' којег финансира Европска унија, а реализују Организација УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и УГ ''Нешто Више'' Сарајево, у уторак, 29. октобра 2019. године у хотелу Холидаy, Сарајево са почетком у 11:00 часова биће организован округли сто под истим називом.

Циљ округлог стола је да се презентује тренутно стање и идентификују потребе на пољу приступачности од стране представника организација лица са инвалидитетом са подручја Града Сарајева на основу члана 9. УН Конвенције о правима лица са инвалидитетом.

Да бисмо имали све потребне информације на округли сто су позвани и представници градске управе у циљу представљања резултата на пољу унапређења приступачности лица са инвалидитетом, те планова за наредни период. Уз позив градској управи, позвани су и представници других институција који доприносе задовољавању права и потреба лица са инвалидитетом у складу са чланом 9.

Округли сто са истим циљем, одржан је у Бања Луци, а у наредена два мјесеца, поред Сарајева биће организовани у још три града, партнера на пројекту, Тузла, Бијељина и Требиње након чега ћемо имати идентификоване потребе када је у питању приступачност за лица са инвалидитетом у партнерским локалним заједницама. У поменутим градовима округли столови ће се организовати у сарадњи са локалним организацијама лица са инвалидитетом.

Партнер округлог стола за Град Сарајево је Удружење слијепих Кантона Сарајево.

Партнер у суфинансирању пет поменутих округлих столова је ЦАРЕ интернатионал Балканс.

Уважавајући кључни значај медија у информисању јавности о питањима лица са инвалидитетом, јасно је да је побољшање друштвеног положаја ове групације грађана директно повезано са побољшањем њихове позиције у медијима, те позивамо медије да извијесте о наведеном догађају.