Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
21
Aug
2017

Школа цртања и сликања

Школа цртања и сликања за дјецу и омладину са и без инвалидитета у школској 2017/2018 години почиње са радом 09. септембра 2017. године (субота) у 09.00 часова у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. (насеље Старчевица) Бањалука.

Школа је намјењена за дјецу и омладину са и без инвалидитета узраста од 6 до 18 година. Полазници Школе ће бити подијељени у три групе. Теоријску и практичну наставу водиће апсолвент на одсјеку за графику на АЛУ Бањалука Никола Каштеровић. Полазници ће, сваке суботе у КЦ УДАС, учити технике цртања и сликања што подразумијева рад на изради цртежа, сликање и цртање на задату тему, портрете, акварел, колаже, израду скулптура од глине, макета на задату тему и сл. За полазнике Школе, КЦ УДАС је обезбиједио потребан сликарски материјал за цртање (блокове, штафелаје, натрон папир, угаљ, акрил, палете, глину, платна и др).

Школа цртања и сликања трајаће у два семестра и то:

  1. Први сместар у трајању од септембра до децембра 2017. године и
  2. Други семестар у трајању од фебруара 2018. до јуна 2018. године

По завршетку сваког семестра у КЦ УДАС биће организована колективна изложба радова полазника Школе. Похађање Школе за дјецу са инвалидитетом и дјецу чланова Организације је бесплатно, док је за дјецу без инвалидитета цијена похађања Школе 30,00 КМ мјесечно.

Заинтересовани полазници за Школу цртања и сликања могу да се јаве на број телефона 051 437 488 радним данима од 08.30 до 15.00. Број полазника је ограничен.

Пријаве су у току!