Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
23
Apr
2019

Узајамна подршка за особе са инвалидитетом – пут до заједнице различитих али равноправних грађана

Организација УДАС организује ''Доручак са новинарима'' у сриједу, 24.04.2019. са почетком у 10:00 часова у ресторану Ланацо (у парку „Младен Стојановић) у Бањалуци. Тема о којој ћемо говорити је ''Узајамна подршка за особе са инвалидитетом – пут до заједнице различитих али равноправних грађана''.

На догађају ћемо разговарати о значају концепта узајмне подршке (пеер-суппорт) за особе са инвалидитетом, којег желимо увести и јачати током предстојећих активности на нашем пројекту „Заједница различитих али равноправних грађана“ који финансира Европска унија у БиХ.

У сусрет обиљежавању 5.маја, међународног дана самосталног живота за особе са инвалидитетом, желимо да актуализујемо тему важности услуге узајамне подршке у заједници, коју као обавезну препознаје и Конвенција УН о правима особа са инвалидитетом. Ова услуга је кључ јачања капацитета особа са инвалидитетом за преузимање активне улоге, како у креирању квалитета сопствених живота, тако и у потицању значајних промјена у заједници.

На питања новинара ће одговарати Жељко Волаш, предсједник Организације ампутираца УДАС, Дијана Кременовић, менаџерица Пројекта и Тања Мандић Ђокић, социологиња и активисткиња за права особа са инвалидитетом.

Доручак са новинарима се организује у оквиру пројекта ''Заједница различитих, али равноправних грађана'' којег реализује Организација УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана ''Нешто Више'', Сарајево.