Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
01
Nov
2019

Видео: Инклузивно запошљавање особа са инвалидитетом-Изазови и бенефити

Радионица на тему ''Инклузивно запошљавање особа са инвалидитетом:Изазови и бенефити'' која је одржана током мјесеца септембра 2019. године у Сарајеву у склопу пројекта ''Заједнице различитих, али равноправних грађана'' обрадила је теме које су се тицале најважнијих аспеката везаним за инклузивно запошљавање особа са инвалидитетом.

Говорило се о митовима који прате запошљавање особа са инвалидитетом, те о разумном прилагођавању радног мјеста и менторисању нових практиканата или запосленика са инвалидитетом у циљу успјешног радног ангажмана. На радионици је учествовало 15 представника из локалних самоуправа, институција и невладиних организација из Фоче, Зенице, Сарајева, Тузле, Груда, Бијељине, Бања Луке и Мостара и показало интерес за питања везана за инклузивно запошљавање.

Једна од учесница поменуте радионице, била је и Љубица Млађеновић, шеф Одсјека за друштвене дјелатности Града Бијељина. У кратком видеу у наставку послушајте њену изјаву о важности инклузији и тренинга за особе које раде у јавним институцијама како би допринијеле лакшем запошљавању особа са инвалидитетом.

Пројекат ''Заједнице различитих, али равноправних грађана'' реализује Организација УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и УГ ''Нешто Више из Сарајева, а финансира Европска унија.

У наставку можете погледати кратак видео