Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
22
Nov
2019

''Женска прича је битна''

''Женска прича је битна'' назив је радног састанка који ће се одржати у понедјељак, 25.11.2019. године са почетком у 10:00 сати у хотелу ''Јелена'' у Бања Луци. Ријеч је о састанку неформалне мреже жена са инвалидитетом са циљем представљања значаја гендер перспективе у покрету особа са инвалидитетом, те представљањем нацрта стратегије развоја мреже и могућностима укључивања жена са инвалидитетом у рад наведене мреже. Умрежавањем жена са инвалидитетом унутар ове неформалне мреже, желимо појачати дјеловање особа са инвалидитетом, како на индивидуалном, тако и на организацијском нивоу на пољу гендер равноправности унутар покрета особа са инвалидитетом.

На овом састанку ће присуствовати жене са инвалидитетом са подручја бањалучке регије, док се овакви радни састанци планирају у наредном периоду у осталим дијеловима БиХ. Такође, на састанку ће присуствовати и Myles Geiran, Ирски амбасадор у Словенији и БиХ.

Овај радни састанак је дио активности пројекта „Заједнице различитих, али равноправних грађана“ који подржава Европска унија, а реализује Организација ампутираца УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана ''Нешто Више'' Сарајево.

Један од резултата Пројекта је актуализовање питања жена са инвалидитетом у оквиру покрета особа са инвалидитетом кроз јачање капацитета жена са инвалидитетом путем тренинга и едукација, пружање услуга узајамне подршке усмјерених ка женама са инвалидитетом, те успостављање и јачање неформалне мреже жена са инвалидитетом из цијеле Босне и Херцеговине.

Подршку реализацији ове активности пружила је и Ирска амбасада у Словенији и Босни и Херцеговини.

С обзиром на значајну улогу медија у промоцији права и могућности жена са инвалидитетом у друштвеном животу, позивамо медије на извијесте о наведеном догађају.