Ампутирци крећу бициклима на Свету Гору

Група од шест ампутираца из Удружења ампутираца Источно Сарајево креће данас, 28. јуна 2017. године на осмодневно путовање бициклима на Свету Гору у посјету манастиру Хиладар који се налази на грчком острву Атос.

Срђан Јеремић, предсједник Удружења ампутираца Источно Сарајево, рекао је да ће ове године бициклима на пут дугачак око 1.000 километара кренути њих шесторица, док ће четворица ићи аутомобилима. Ампутрци који крећу на пут су: Дејан Звиздало, Срђан Јеремић, Предраг Пушара, Невен Пејушић, Славко Фуртула,Ђорђе Драгићевић, Бојан Миљанић, Петар Драгаш, Мирослав Павловић, а ове године ће им се, по први пут, придружити и Јеремићев млађи син, Глигор, који има 14 година.

Према његовим ријечима, на путу до Хиландара ампутирци ће проћи кроз Србију, Бугарску и Грчку, гдје су планирали да посјете одређена мјеста и манастире, али и да се састану са представницима неких удружења.

“У Чачку ће нас дочекати и угостити Организација ветерана протеклих ратова на простору бивше Југославије, док ће нам у Крушевцу локални бициклистички клуб обезбиједити смјештај и храну”, рекао је Јеремић.

Он је додао да ове године на пут иду под покровитељством једног српског добротвора из Русије, а да су им подршку, као и протеклих година, у складу са својим могућностима пружили град Источно Сарајево, те општине Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново и Организације ампутираца УДАС Републике Српске.

Нашим члановима, ампутирцима са Сарајевско-романиске регије, који крећу на наведено путовање, желимо срећан пут!


Објављено

у

од

Ознаке: