Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
15
Oct
2020

Nagrade najboljim studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

Tradicionalna završna izložba radova studenata Akademije umjetnosti otvorena je 14. oktobra 2020. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Ovogodišnja, 19. izložba je dobar način da Akademija umjetnosti pokaže talenat i kreativnost nove generacije mladih umjetnika, kojima će uručene nagrade biti podsticaj za dalji rad i napredak. Na izložbi su predstavljeni radovi preko 140 studenata sa studijskog programa Likovnih umjetnosti, odnosno smjerova: Slikarstvo, Grafika, Intermedijalna umjetnost, Grafički dizajn i Fotografija.

Nagrade su dodijelili Muzej savremene umjetnosti Republike Srspke, Banski dvor - Кulturni centar, Galerija „Sreten Stojanović“ iz Prijedora, Muzej Кozara iz Prijedora, Kulturni centar UDAS, Кulturni obrazovni centar Laktaši, Art klub Prostor, Zavičajni muzej Gradiška.

Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, Banja Luka u sklopu završne kolektivne izložbe studenata Studijskog programa Likovne umjetnosti, Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u akademskoj 2019/20 godini dodjelio je dvije nagrade i to:

  1. Vesni Antešević, studentkinji 4. godine, smjer Slikarstvo. Nagrada se sastoji od dodjeljivanja termina za samostalnu izložbu u sklopu redovnog izlagačkog programa za 2021. godinu u Kulturnom centru UDAS Banja Luka

  2. Dimitriju Stanković, studentu 4. godine, smjer Grafika. Nagrada se sastoji od dodjeljivanja termina za samostalnu izložbu u sklopu manifestacije „Jesen grafike“ za 2020. godinu u Kulturnom centru UDAS Banja Luka.

Inače, ova izložba je jedan od najvažnijih umjetničkih događaja koje tradicionalno organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, i to je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide radovi studenata slikarstva, grafike, grafičkog dizajna i intermedijalnih umjetnosti, a najbolji od njih budu i nagrađeni.