Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
28
Jun
2017

Amputirci kreću biciklima na Svetu Goru

Grupa od šest amputiraca iz Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo kreće danas, 28. juna 2017. godine na osmodnevno putovanje biciklima na Svetu Goru u posjetu manastiru Hiladar koji se nalazi na grčkom ostrvu Atos.

Srđan Jeremić, predsjednik Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo, rekao je da će ove godine biciklima na put dugačak oko 1.000 kilometara krenuti njih šestorica, dok će četvorica ići automobilima. Amputrci koji kreću na put su: Dejan Zvizdalo, Srđan Jeremić, Predrag Pušara, Neven Pejušić, Slavko Furtula,Đorđe Dragićević, Bojan Miljanić, Petar Dragaš, Miroslav Pavlović, a ove godine će im se, po prvi put, pridružiti i Jeremićev mlađi sin, Gligor, koji ima 14 godina.

Prema njegovim riječima, na putu do Hilandara amputirci će proći kroz Srbiju, Bugarsku i Grčku, gdje su planirali da posjete određena mjesta i manastire, ali i da se sastanu sa predstavnicima nekih udruženja.

“U Čačku će nas dočekati i ugostiti Organizacija veterana proteklih ratova na prostoru bivše Jugoslavije, dok će nam u Kruševcu lokalni biciklistički klub obezbijediti smještaj i hranu”, rekao je Jeremić.

On je dodao da ove godine na put idu pod pokroviteljstvom jednog srpskog dobrotvora iz Rusije, a da su im podršku, kao i proteklih godina, u skladu sa svojim mogućnostima pružili grad Istočno Sarajevo, te opštine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Trnovo i Organizacije amputiraca UDAS Republike Srpske.

Našim članovima, amputircima sa Sarajevsko-romaniske regije, koji kreću na navedeno putovanje, želimo srećan put!