Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
23
May
2018

Bobana Latinčić - Kozić osvojila zlato na Paratekvondo prvenstvu Srbije

Bobana Latinčić - Kozić, osvojila je zlatnu i bronzanu medalju na Paratekvondo prvenstvu Srbije koje je održano proteklog vikenda u Beogradu. Iako je nedavno počela trenirati tekvondo već sa svog prvog takmičenja, Paratekvondo prvenstva Srbije, vratila se okićena zlatnom i bronzanom medaljom.

"Ovo je bio moj prvi nastup sa klubom Tigra iz Srbije, a tu sam se našla zahvaljujući Aleksandru Goloviću, treneru koji me je pronašao i sa kojim sam sarađivala. Moji treninzi se najčešće odvijaju kod kuće u Gradišci, gdje trčim i vježbam, a u svemu me veoma podržava muž", navodi Bobana.

Napominje da joj je iskustvo u Srbiji bilo odlično i da se ponosi uspjehom, kojim je zadovoljan i njen trener, koji joj je dao nadimak Nindža.

"Trener je jedan pozitivan čovjek koji nas motiviše. Veliki je profesionalac, a od 2015. godine radi sa licima sa invaliditetom. Ja sam zaista puna utisaka i prezadovoljna sam prije svega druženjem, opuštenom atmosferom i kako je to bio moj prvi nastup, on je prošao izvrsno i nisam imala ni mrvicu treme", kaže Bobana.

To joj je, kaže, satisfakcija da uporno radi i spremi se za Evropsko prvenstvo u Sofiji, koje se održava 10. juna 2018. godine. U pripremama za to joj pomažu muž i zet, te očekuje da će s tog takmičenja donijeti medalju, i to zlatnu. Sva takmičenja iziskuju i finansijske troškove, a njoj su punu podršku za sada pružili opština Gradiška i Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske, te se i za dalja takmičenja nada takvoj saradnji. Bobana je član Organizacije amputiraca UDAS RS od 2004. godine.

Najveća motivacija ipak joj je njen najvredniji "pehar", a to je njen 15-mjesečni sin, kojeg je Bobana vodila da je bodri u Beogradu, a planira ga voditi i u Bugarsku. Njen cilj je da se 2020. godine pojavi na Paraolimpijskim igrama, koje će se održati u Tokiju, a za to će joj trebati mnogo treniranja.

Bobana je kao dijete trenirala karate, a od nesreće, u kojoj je izgubila šake, ovo joj je prvi povratak sportu i velika motivacija da se uskoro dokaže i na Evropskom prvenstvu u Sofiji, koje će biti održano idućeg mjeseca.