Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
09
Nov
2017

Član umjetničkog savjeta KC Udas osvojio nagradu na bijenalu grafike ''Konjanik''

Magistar grafike Milan Krajnović, docent na Akademiji likovne umjetnosti Banja Luka i član Umjetničkog savjeta Kulturnog centra UDAS Banja Luka, osvoji je drugo mjesto na ovogodišnjem IV Kazanskom međunaordnom bijenalu grafike ''Konjanik'' koje je održano u državi Tatarstan.

Pobednici ovogodišnjeg IV Kazanskog međunarodnog bijenala grafike "Konjanik" su: Prvo mesto i nagrada od 40 hiljada rubalja osvojio je Roberto Djaninetti iz Italije. Drugo mesto i nagrada od 30 hiljada rubalja dodeljena je predstavniku Bosne i Hercegovine Milanu Krajnoviću. Treće mjesto osvojio je umjetnik iz Sankt Peterburga, Juri Stapakov, koji je dobio nagradu od 20 hiljada rubalja. Na festivalu je uspostavljena i nominacija - omladinski pravac "Perspektiva". Nagradu od 10 hiljada rubalja primio je mladi umetnik iz Moskve Maria Smoliannikova. Više od 100 umetnika iz 17 zemalja svijeta učestvovalo je u programu takmičenja, a poslato je oko 200 radova u različitim tehnikama graviranja organizacionom odboru.

Ove godine ukupan nagradni fond" Rider " bio je 100 hiljada rubalja. Od 1. novembra do 8. decembra u galeriji "Hazine" biće izloženi radovi učesnika i pobjednika Bijenala. Glavni organizatori i osnivači Bijenala su Ministarstvo kulture Republike Tatarstan i Državni muzej lepih umetnosti Republike Tatarstan.