Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
07
Nov
2017

Otvorena izložba grafika Aleksandra Botića

Samostalna izložba ''GRAFIKE'' autora Aleksandra Botića iz Novog Sada otvorena je večeras, 7.11.2017. godine u Kulturnom centru UDAS Banjaluka. Riječ je o trećoj izložbi koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2017’’.

TIHI KOMENTATOR RUBOVA TRAJANjA - Aleksandar Botić. Umetnik nenametljivosti! Tiho trajanje u doslednosti! Majstor strpljivosti, sa jasnim ciljem, od početne skice do završnog otiska. Botić nam ukazuje na sitnice, koje naše oko često previdi. Kružnica ili kvadrat, sa mnoštvom sitnih, naoko nevažnih zabeleški u sebi i duhovitim ili ciničnim komentarom - nazivom likovne predstave, uvlače posmatrača u vrtlog sveukupnosti postojanja unutrašnjeg kosmosa, onog beskrajnog prostora omeđenog sićušnim tačkama prolaznog. Boriti se za ideju ili biti njen svedok, biti tihi komentator rubova trajanja, hrabrost je utkana u ove besprekorne, minuciozne linoreze. Zastani! Razmisli! Naredba je koju nežno donosi svaki Botićev grafički list, bez mitologiziranja i bez velikih reči. Jednostavnost u službi opomene, u ime trajanja. Zoran T. Todović

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2017'' realizuje se od oktobra do decembra 2017. godine i u okviru iste predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 21. novembra 2017. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.