Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
24
Jan
2018

Postignut dogovor u vezi sa ortopedskim pomagalima

Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas u Banjaluci da je resorno ministarstvo obezbijedilo za ovu godinu 2,5 miliona KM za ortopedska pomagala za 1.500 ratnih vojnih invalida.

"Sredstva su obezbijeđena, jer je duže vrijeme postojala inicijativa organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata da, umjesto naručenih ortopedskih pomagala, ratnim vojnim invalidima budu doznačena sredstva u vrijednosti ortopedskog pomagala, što je podržalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite", rekao je Milunović.

Nakon sastanka sa ratnim vojnim invalidima, Milunović je istakao da će Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske /FZO/ i u narednom periodu biti zadužen za proceduru koja se odnosi na sticanje prava na ortopedsko pomagalo, a da će resorno ministarstvo isplaćivati novac u vrijednosti ortopedskog pomagala.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva finansija, FZO, UDAS-a, Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske, Udruženja ratnih vojnih invalida "Slankamenac" i Saveza udruženja ratnih vojnih invalida.

Izvor: www.vladars.net