Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
04
Dec
2022

Rad sa osobama sa invaliditetom u svakodnevnoj ljekarskoj praksi

Edukativna radionica na temu ''Prijem i pregled osoba sa invaliditetom'' održaće se u utorak, 6. decembra 2022. godine u 18:00 časova u Medicinskom fakultetu u Banjaluci.

Radionica, koja je posvećena studentima medicine, ima za cilj da uspostavi osnovni odnos izmedju ljekara i osobe sa invaliditetom. Želimo da se postupak prijema i pregleda približi što više potrebama ovih osoba kako bi obezbjedio kvalitetnu medicinsku uslugu. Ali u isto vrijeme ovaj odnos treba da bude specifičan samo onoliko koliko vrsta invaliditeta to zahtjeva, ne manje, a naročito ne više od toga! Radionica će imati usmeni i praktični dio.

Na radionici će učestvovati korisnici Organizacije amputiraca UDAS, preživjeli od mina, koji će svoja iskustva na datu temu podijeliti sa studentima medicine, dok će govornici iz ljekarske struke biti mr Dijana Đurić, psiholog, prim. dr Nada Latinović, specijalista neuropsihijatrije i dr Slavica Zeljković, načelnica urgentnog centra UKC Republike Srpske.

Radionicu organizuju Komitet za međunarodnu razmjenu studenata (SAMSIC), Medicinski fakultet Banja Luka i Oranizacija amputiraca UDAS.