Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
21
Aug
2017

Škola crtanja i slikanja

Škola crtanja i slikanja za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta u školskoj 2017/2018 godini počinje sa radom 09. septembra 2017. godine (subota) u 09.00 časova u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. (naselje Starčevica) Banjaluka.

Škola je namjenjena za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta uzrasta od 6 do 18 godina. Polaznici Škole će biti podijeljeni u tri grupe. Teorijsku i praktičnu nastavu vodiće apsolvent na odsjeku grafika na ALU Banjaluka Nikola Kašterović. Polaznici će, svake subote u KC UDAS, učiti tehnike crtanja i slikanja što podrazumijeva rad na izradi crteža, slikanje i crtanje na zadatu temu, portrete, akvarel, kolaže, izradu skulptura od gline, maketa na zadatu temu i sl. Za polaznike Škole, KC UDAS je obezbijedio potreban slikarski materijal za crtanje (blokove, štafelaje, natron papir, ugalj, akril, palete, glinu, platna i dr).

Škola crtanja i slikanja trajaće u dva semestra i to:

  1. Prvi semestar u trajanju od septembra do decembra 2017. godine i
  2. Drugi semestar u trajanju od februara 2018. do juna 2018. godine

Po završetku svakog semestra u KC UDAS biće organizovana kolektivna izložba radova polaznika Škole. Pohađanje Škole za djecu sa invaliditetom i djecu članova Organizacije je besplatno, dok je za djecu bez invaliditeta cijena pohađanja Škole 30,00 KM mjesečno.

Zainteresovani polaznici za Školu crtanja i slikanja mogu da se jave na broj telefona 051 437 488 radnim danima od 08.30 do 15.00. Broj polaznika je ograničen.

Prijave su u toku!