Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
06
Nov
2017

Trojica dječaka spašena iz minskog polja u Hadžićima

Trojica dječaka koja su ušla u minsko polje iznad sela Kasetići, na području opštine Hadžići, nisu povrijeđena i spašena su zahvaljujući intervenciji dežurnih ekipa civilne zaštite i policije, koja je trajala 90 minuta.

Naime, juče u popodnevnim satima izgubila se grupa djece u pomenutom rejonu, a nakon dojave od OKC 121 ekipa GSS stanice Sarajevo je odmah izašla na teren i u kratkom vremenskom periodu locirala izgubljenu grupu.

"Najprije su dobili dojavu da su u pitanju dvojica dječaka, ali kada je ekipa od desetak pripadnika civilne zaštite došla na teren, vidjeli su da su trojica dječaka u miniskom polju", rekla je Majda Kovač, portparol FUCZ-a. Dodala je da su dječaci slušali uputstva i niko na sreću nije povrijeđen.

"Bili su u minskom polju oko 100 metara, a radi se o dječacima uzrasat od 11 do 13 godina. Na mjesto događaja su upućene i ekipe Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a)", rekla je Kovač. Kako je saopšteno iz GSS team-a dok su se djeca nalazila u minskom polju, u komunikaciji sa OKC 121 pozvan deminerski tim koji je izlaskom na teren obezbjedio teren i napravio siguran prolaz za grupu.

"Obaviješteni su MUP Hadzici, Kantonalci centar Civilne Zastite te Federalna uprava CZ. Ekipa GSS stanice Sarajevo koja se nalazila ne terenu uspješno je završila akciju u koordinaciji sa pomenutim sluzbama", navodi se u saopštenju.

Izvor: www.nezavisne.com