Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
11
Dec
2018

Umjetničke slike dobitnicima novinarske nagrade ''Srđan Aleksić''

Povodom Međunarodog dana ljudskih prava koji se obilježava 10. decembra, danas je u sali Parlamentarne skupštine u Sarajevu uručena novinarska nagrada "Srđan Aleksić" za 2018. godinu, čije su dobitnice Đenana Kaminić-Puce sa Televizije N1, Maja Nikolić, novinarka Radija Slobodna Evropa, i Mirela Huković-Hodžić, novinarka BH Radija 1.

Dodjela nagrada upriličena je na Međunarodni dan ljudskih prava, na svečanosti koju su povodom 70-godišnjice od usvajanja Univerzalne deklarcije o ljudskim pravima organizirali Mreža za izgradnju mira i USAID-ov projekt PRO-Budućnost, kojega provodi CRS sa partnerima.

U saradnji sa organizatorima, Mreža za izgradnju mira, organizacija World Vision Bosna i Hercegovina u partnerstvu sa Organizacijom UDAS, dobitnike novinarske nagrade ''Srđan Aleksić'' nagradila je sa umjetničkim slikama nastalim tokom likovne kolonije ''Govorimo o sposobnostima!'' održane pod sloganom - Umjetnici sa invaliditetom slikaju za BiH bez mina, barijera i žrtava.

Likovna kolonija je nastala u okviru projekta ''Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH' kojeg finansira Evropska unija, a implementira World Vision u partnerstvu sa Organizacijom UDAS.