Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
01
Nov
2019

Video: Inkluzivno zapošljavanje osoba sa invaliditetom-Izazovi i benefiti

Radionica na temu ''Inkluzivno zapošljavanje osoba sa invaliditetom:Izazovi i benefiti'' koja je održana tokom mjeseca septembra 2019. godine u Sarajevu u sklopu projekta ''Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana'' obradila je teme koje su se ticale najvažnijih aspekata vezanim za inkluzivno zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Govorilo se o mitovima koji prate zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te o razumnom prilagođavanju radnog mjesta i mentorisanju novih praktikanata ili zaposlenika sa invaliditetom u cilju uspješnog radnog angažmana. Na radionici je učestvovalo 15 predstavnika iz lokalnih samouprava, institucija i nevladinih organizacija iz Foče, Zenice, Sarajeva, Tuzle, Gruda, Bijeljine, Banja Luke i Mostara i pokazalo interes za pitanja vezana za inkluzivno zapošljavanje.

Jedna od učesnica pomenute radionice, bila je i Ljubica Mlađenović, šef Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Bijeljina. U kratkom videu u nastavku poslušajte njenu izjavu o važnosti inkluziji i treninga za osobe koje rade u javnim institucijama kako bi doprinijele lakšem zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Projekat ''Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana'' realizuje Organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i UG ''Nešto Više iz Sarajeva, a finansira Evropska unija.

U nastavku možete pogledati kratak video