Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
24
May
2023

Zdravosfera: Živi zdravo i uživaj pravo!

U okviru projekta ''Zdravosfera'' kojeg realizuje Komiteta za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske - SaMSIC ove godine proslavlja svoj 5. rođendan. Tim povodom u subotu 27.5.2023. godine u periodu od 10 do 14h u parku Petar Kočić u Banjaluci biće predstavljene staze zdravlja kroz 4 oblasti: kućicu prevencije oboljenja; kućicu zdrave ishrane; kućicu fizičke aktivnosti; kućicu mentalnog zdravlja.

Mentalno zdravlje je često neugodna i nepoželjna tema u svakodnevnom razgovoru uprkos njegovoj ogromnnoj važnosti za svakog od nas. Dobro mentalno zdravlje je temelj za zdrav organizam tako da je Zdravosfera posvetila posebnu pažnju ovoj temi i to pod sloganom “U zdravoj sferi, zdrav um!” U ovoj kućici moći ćete naučiti brze i jednostavne tehnike za opuštanje i meditaciju u svakoj prilici. U okviru kućice mentalnog zdravlja biće članovi iz mnogih udruženja građana grada Banja Luka, gdje će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa njihovim aktivnostima i društvenim izazovima sa kojima se svakodnevno bave. Jedan poseban dio programa biće namijenjen djeci koje ćemo učiti o emocijama i važnosti izražavanja svake od njih. Upravo u okviru kućice mentalnog zdravlja, učestvovaće članovi Organizacije UDAS koji će razgovarati na temu mentalne snage i izazovima sa kojima su se oni susretali u procesu ličnog oporavka i osnaživanja.

Zahvaljujemo se Komiteta za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske - SaMSIC na pozivu i mogućnosti učešća na značajnom događaju.

Zdravosfera: “U zdravoj sferi, zdrav um!”